Справжнню матчу високої якості виробляють лише на плантаціях японії. Перед збором врожаю, який відбувається наприкінці весни або на початку літа, чайні кущі рослини сamellia sinensis затінюють спеціальними навісами. Матча-чай містить у 137 разів більше антиоксидантів, ніж звичайний зелений чай, і в 70 разів більше, ніж апельсиновий сік. Це абсолютний рекорд серед усіх продуктів на планеті. Завдяки цьому матча оздоровлює організм, покращує роботу імунної системи.
Після збору врожаю чайне листя обробляють парою, сушать, прибирають стебла і прожилки, а потім перемелюють у дрібний порошок – таким чином отримують чай матча. Особливими також є умови зберігання і транспортування. Чай матча повинен бути герметично упакований, захищений від світла, перебувати в прохолодному місці. Тому доставляти матча з японії до україни правильно лише літаком. Високо цінується органічне виробництво чаю – без застосування пестицидів і синтетичних добрив. Вирощують органічний чай на плантаціях кіото, уджи.